2024. április 17., szerda

Tibeti Orvosi Jógák - Az Energia Központok Gyógyítása - Kum Nye WS a Sambhalában és ZOOM-on április 27. szombat

 Kérlek amennyiben részt veszel a szombati programon regisztrálj emailben:

jkovacsendre@gmail.com


Ezeken az egy napos workshop alkalmakon két tibeti gyógyászati rendszer jóga gyakorlatait és alapvető masszázstechnikáit ismerhetik meg a résztvevők minden workshop napon 4x90 percben.

ÁPRILIS 27./szombat/ 10.00-18.00 élőben a Sambhalában és ZOOM-on
A KUM NYE tibeti jóga és masszázs melynek fő célja az ellazulás, az öngyógyítás, a meditáció és a Dzogcsen önfelszabadulás megtapasztalása. A módszert a tibeti Tarthang Tulku Rinpocse fejlesztette ki a tibeti gyógyászatból és a Dzogcsen meditációs gyakorlatból. A workshop alkalmon a fő energia központjainkat gyógyító gyakorlatsorral foglalkozunk majd. Minden energiaközpontra - csakrára - több fizikai gyakorlatot, és légzést alkalmazva. A gyakorlatok célja belső szinten a test és tudat gyógyulása és összhangba kerülése. A gyakorlatok az ellazulás megízlelésének és a stressz csökkenésének jótékony tulajdonságain túl a tibeti hagyomány szellemi gyakorlataiban való elmélyülést is biztosítják; a tápláló életenergiák aktiválásán, követésén, kiterjesztésén, elmélyítésén és felhalmozásán keresztül. Rendszeres gyakorlása megadja a lehetőséget a nyugalom, az ellazultság, és a különféle testi és szellemi örömök felfedezéséhez, megkönnyítve így a tudatunk természetének, megismerésének örömteli és gazdag művészetét a KUM NYE - Dzogcsen meditációt.


MÁJUS 25./szombat/ 10.00-18.00
Ezen a hétvégi egynapos ws-on a tibeti orvosi és meditációs jógákhoz (Nejang-Kum Nye) kapcsolódó KUNYE orvosi masszázst, a BLÁ életerő masszázst és a KUM NYE meditációs masszázst tanulmányozzuk. Melyek önmagunkat gyógyító önmasszázsként és természetesen páros masszázsként is alkalmazhatóak mind gyógyászati mind spirituális szempontból. Ezen a módon mélyebben megismerve a fizikai test masszázs, az energia test masszázs és a finomabb tudat-bölcsesség test üdvözítő meditációs masszázsának alapjait. A masszázsok nagy része fizikai masszázson túl, energetikailag is működik hanggal-dallammal és vizualizációval egybekötve. A 4x90 perces foglalkozások során a masszázsok hátterét képező indo-tibeti tantrikus ayurveda alap szemléletét; és a buddhista alapú sámánisztikus hagyomány életképesség-életerő-élethossz növelő gyakorlatait, valamint a holdfázisokkal összefüggő áramlásokat, meditációkat, mantrákat is megvizsgáljuk a fizikai jógákkal és masszázsokkal kapcsolatban. 

Az intenzív workshop napok folyamán két eltérő stílusú jóga rendszert harmonikusan alkalmazzunk, hogy felfedezzük a különféle állapotainkhoz, durva, finom és nagyon finom minőségeinkhez leginkább ideális gyakorlási stílust, akár az öngyógyítás, akár a spirituális megvalósítás a célunk ezen különleges módszerekkel. 

A gyakorlatok nem helyettesítik a hatékony nyugati orvosi módszereket, azok kiegészítéseként ajánlott alkalmazni őket.

KOVÁCS ENDRE
Rime buddhista tanító (TKBF), felhatalmazott Kum Nye és Nejang jógaoktató természetgyógyász vezetésével

HELYSZÍN/
Személyesen: SAMBHALA TIBET KÖZPONT
Budapest I. ker. Attila út 123. - 11-es kapucsengő

Online: ZOOM-on keresztül
zoom-linket a részvételi díj rendezése után kapnak az online résztvevők

RÉSZVÉTELI DÍJ:  13000Ft/nap

JELENTKEZÉS és Regisztráció:

Gyógyító Buddha kép

Logó forrása: Author Christopher J. Fynn
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Phurba_symbol.svg