2023. december 8., péntek

Új Fényévi Szívmegnyitó Tibeti Energiajóga és Hold Mandala Test Önmasszázs Hétvége



A "szív megnyitása" gyakorló napokon tibeti energia jóga gyakorlatokat fogunk végezni a Kum Nye tibeti jóga hagyományból, mellyel megalapozzuk az általános meditációs praxisunkat, felébresztve a nyugalmat, az ellazulást, a fizikai és szellemi örömöt és legfőképpen a szeretetteljes együttérzésünket fejlesztve gyógyítjuk, erősítjük és megnyitjuk a szívünket. Valamint spirituális szempontból az alkalmazott módszerekkel előkészítjük szív csakránkat az Istenség meditációkra. Egyes haladott gyakorlók pedig még beteljesíthetik is a Buddha aspektusokon végzett meditációjukat, az alkalmazott beavatáshoz nem kötött Kum Nye jóga test, légzés és tudati vizualizációs gyakorlatai segítségével.

A 3 gyakorló napon 3X60 PERC MEDITÁCIÓS JÓGA gyakorlatot végzünk kb.10p + légzés-légzéstartást kb. 2x25 percben a Kum Nye tibeti jóga hagyományból. Valamint kora esténként 3 este 30 percben a gyakorlást támogató-védő életenergia - BLÁ HOLD MANDALA TEST ÖN MASSZÁZST - végezzük önmagunkon, a masszázshoz tartozó hangokat énekelve-dúdolva.

10.00-11.00 Szív megnyitása Kum Nye jóga és légzés meditáció
 15 perc szünet
11.15-12.15 Szív megnyitása Kum Nye jóga és légzés meditáció
 15 perc szünet
12.30-13.30 Szív megnyitása Kum Nye jóga és légzés meditáció
******************************************************
17.45-18.15 bLá Hold Mandala Test Ön Masszázs 

A gyakorlást KOVÁCS ENDRE
Nem szektás Rime ökumenikus buddhista tanító (TKBF), felhatalmazott Kum Nye és Nejang jógaoktató természetgyógyász vezeti

HELYSZÍN/ ONLINE: ZOOM-on keresztül
zoom-linket a részvételi díj rendezése után kapnak az online résztvevők

RÉSZVÉTELI DÍJ:  3 nap 12000 Ft;
2 nap 9000 Ft;
1 nap 6000 Ft; 
csak 1 meditációs óra 2000 Ft
csak 1 félórás esti meditációs önmasszázs 2000 Ft

JELENTKEZÉS és Regisztráció: Kérlek a regisztrációs email tárgyának ezt írd - 
"NEVED - 33 SZÍV MEDITÁCIÓSNAPOK + napok v. meditációk száma"

Átutalási számlaszám: Kovács Endre 1040 0951 8149 4856 4948 1030
Külföldről utalva IBAN számmal pedig: HU61 1040 0951 8149 4856 4948 1030
Amennyiben az átutalás ismeretségi körben nem oldható meg akkor a regisztrációs email címen egyeztethető a készpénz fizetés lebonyolítása.

Kedves leendő résztvevő kérlek az átutalással párhuzamosan időben küldj emailt a regisztrációs email címre, hogy tudjam küldeni az online részvételhez szükséges zoom linket!


A három napon közösen használt módszerek mellett érdemes a tibeti hagyomány teljes módszertanát bevetni a szív megnyitásához az egyéni meditációs praxisban; akár már a gyakorló napok alatt is ha szabad időnk megengedi az ünnepnapok szabadidejében:

A nap többi részében egyénileg ajánlott a hagyományos légzésszámolás módszerét alkalmazni séta v. túra közben minium 20-30 percben(108 légzés) szintén Kum Nye légzéssel; egy támogató jegyzet itt olvasható ehhez a gyakorlási típushoz:

A szív megnyitásának ezen formái a Vadzsrajána-Gyémánt út hagyományához tartoznak így elkerülhetetlen, hogy legalább a gyémánt légzést mantráját OM Á HUMhasználjuk tökéletes működéséhez; a gyémánt légzés az indo tibeti hagyomány alfája és omegája mind a kezdő, mind a haladó gyakorlóknak a karmikus légzés, belső bölcsesség légzéssé átalakításában. Tisztítva így a testet, a légzést, a csakrákat és a tudatot egészen a teljes felébredésig; egy támogató jegyzet itt olvasható e témában:

A szívünk és tudatunk tökéletes megnyitásához-felébresztéséhez szükségünk van még a szeretetteljes együttérzésen túl a nélkülözhetetlen odaadásra-megnyílásra a Buddhák felé és ez általi áldásukra, a minden napi mantra gyakorlattal kombinálva. Erre a legerőteljesebb szív mantra Avalokiteshvara Guru Csenrézi mantrája a közismert OM MÁNI PEME HUM, melynek felfoghatatlan energiájának köszönhetően a teljes nem szektás buddhista hagyomány áldását érezhetjük a szívünkben. Melynek során a mantra energetikai kapcsolatán keresztül a Buddhák segítenek a karmikus pránát a szívünkben bölcsesség pránává alakitani beléptetve így a szívcsakránkba a karmikus szeleket, megvalósítva így az ÉKKŐ A LÓTUSZBAN egységét ami Nap és a Hold energia HATHA egység jógáját is jelenti egyben.
Guru Csenrézi Avalokitesvara  rövid gyakorlataiból itt található pár:



Guru Csenrézi mantra gyakorlatának felfoghatatlan áldása és inspirációja, mellett szükségünk van a megvilágosodott aktivitás képességeire és védelmére, az általunk benépesített durvább emberi dimenzióban is, melyhez szintén napi gyakorlatként ajánlott Guru Csenrézi békés aspektusa mellett az erőteljes férfi aspektusának Guru Fehér Mahakála és Női Buddha kíséretének mantra védelmi erőterét alkalmazni OM GURU MAHAKALA - HA RI NI SZA SZIDDHI DZÁ.



A Guru Mahakála és Női Buddha kíséretének azonnali áldás segítségére akkor is számíthatunk, ha az emberi tanítóink egoista, a buddhista ösvénnyel ellentétes viselkedésükkel csődöt mondanak, vagy megbízhatatlanná válnak, visszaélnek a tanítványok bizalmával és csalódásra adnak okot, esetlen hitvány magatartásukkal, ártva így szívcsakránk egészségének. Guru Mahakála Avalokitesvárának a szeretet buddhájának gyorsan cselekvő erőteljes nem szektás aspektusa és mantrájának azonnali áldásos energiája erőteljesebb mint a másik két szintén felfoghatatlan erejű szív megnyitó Mester Mantra a Guru Rinpocse és Karmapa mantra. Ezt tanítványok tömegei tapasztalják világszerte meditációs iskoláktól függetlenül. Bár főként Gazdagság Buddhaként ismerik de elsősorban a szellemi gazdagság, felszabadulás-megvilágosodás és ennek egzisztenciális támogatása az elsődleges amiben segít- többlet életerő és testi és szellemi öröm biztosításával. Továbbá kedvező élethelyzeteket biztosít számunkra, a megvilágosodott Női Buddha Mandala Erő Terével; akárcsak napi 108-szor ismételve, vagy csak énekelve, dúdolva csodálatos mantráját. Így mantrájának használatával függetlenül attól, hogy egoista, vagy együttérző(alturista), vagy akár megvilágosodott jógi motivációval mondogatjuk, a saját és mások javára mérhetetlenül nagy támogatást tudunk biztosítani, megtestesíteni.

Guru Mahakála mantrája és gyakorlatába a teljes beavatást megelőző ajánlott előkészítő áldás meditációs gyakorlat innen használható.

Magyarországon Kempo Kalsang Láma évente legalább egyszer illetve igény szerint akár többször is ad beavatás a teljes azonosulásos haladó jógi szádhana gyakorlatába a hazai Szakja meditációs központban. Részletes programokról eseményekről információ és elérhetőségek az alábbi linken: