2023. május 23., kedd

Öt csakrás tisztító gyógyító gyémánt légzés - Lélegzet Hatalma Workshop

18-LHW-2223.jpg

Öt csakrás csakra tisztító gyógyító gyémánt légzés a Kum Nye Nyingma hagyományban** Az öt illetve a négy csakrát a Kum Nye orron-szájon légzés típusaival és légzés tartásaival felszabadítva, gyógyítva, táplálva, harmonizálva, hasonló eredményeket érünk el mint a tantrikus belső tűz meditációkkal. Viszont hamarabb érezhetjük a hatását és a test szövet tudatosságunk belső masszázs érzete és gyönyörűsége spontánabbul erőfeszítés nélkül kezd megjelenni. Anélkül, hogy elvont képeket és szimbólumokat kellene vizualizálnunk. Ezért ezen belső jógák vallási elköteleződés és beavatások nélkül is biztosítják a gyönyörteli létezés tiszta tudatosságát, a test tudatosságot felfedezni vágyók számára.  

A workshop alkalmon a Kum Nye hagyomány vallásos praxistól független szabadon oktatható módszereivel ismerkedünk meg.

Valamint mivel mind a orron szájon légzéses átadás Guru Rinpocsétől származik és áldása biztosítja az áldás-gyönyörűség és védelem stabil kifejlődését és a légzéstartásos gyakorlatai a Dákini női jógákhoz tartoznak ezért a Guru Rinpocse társnőjének Jeshe Cögyál Dákini mantrájának rövid gyakorlásával zárjuk a workshop alkalmat.

2023. május 26./péntek 18.00

Külön csak egy ws alkalom 2700 Ft

További részletekhez kérlek görgess lefelé!
Összehasonlító jógalégzés bölcseleti 1 éves
HELYSZÍNI ÉS ONLINE workshop
KOVÁCS ENDRE
Rime buddhista tanító, felhatalmazott Kum Nye és Nejang oktató
vezetésével
2022. szeptembertől - júliusig, kéthetente péntekenként
helyszín/Sambhala Tibet Központ
/Budapest I. Attila út 123. 11cs./
valamint online zoom-on keresztül
A légzést mely fenntartja az életünket, táplálja a testünket és tudatunkat, a jógik a nagy mindent magába foglaló öröm forrásának és a megszabadulás ösvényének tekintik. Ezért egy kiemelt meditációs jármű és energia forrás emberi életünkben.
Ezen járművet sokféle képen használhatjuk vezethetjük a gyönyör, a világosság és teres szabadság az üresség felfedezése felé. Ebbe nyújt segítséget ez az 1 éves légzés workshop és közös gyakorlás mely az indo-tibeti tradíció légzésgyakorlataira összpontosít valamint a hozzájuk szorosan kapcsolódó módszerekre a légzés technikák birodalmából.
Az alkalmazott gyakorlatok a kezdők, és laikusok számára is ellenőrizhető, megtapasztalható és értelmezhető szinten lesznek magyarázva, a tibeti Nyingma (Kum Nye) vadzsrajána hagyomány nézőpontjából. A gyakorlatok publikusan elérhető szabadon oktatott módszereket mutatnak be és bátran alkalmazhatók, nem tartalmaznak titkos vagy veszélyes légzéseket.
Alkalmanként egy légzés típus kerül ismertetésre prezentáció segítségével, amit több aspektusból gyakorolunk majd, melyeket ajánlott, hogy az érdeklődők legalább két hétig gyakoroljanak, hogy ráérezzenek az alap működésükre és a számukra legmegfelelőbb módszerre.
A légző gyakorlatok mellé az adott hagyomány pár alapvető fizikai jóga gyakorlatát is alkalmazzuk az elmélyüléshez.
Bár a teljes workshop egymásra épül, alkalmi részvétel is lehetséges és ajánlott, mivel az egyes alkalmak önmagukban is biztosítják az adott hagyományra jellemző teljes gyakorlatot.
Workshop helyszíne a Sambhala Tibet Központban, ahol csoportosan is valamint online is biztosított a részvétel. Az esetleges korlátozások idején pedig csak online formában.
Az éves képzési-gyakorlási programhoz kapcsolódik 4 online elvonuló nap, 4x1 órás napi közös online gyakorlással. (téli- nyári napforduló, tavaszi-őszi napéjegyenlőség idején), melynek célja a kezdeti tapasztalatok közös elmélyítése ideális körülmények között. Ezt segíti továbbá a jóga táborral összekötött nyári légzés workshop is.
A workshop alkalmak közötti péntekeken közös online szinten tartó gyakorlást végzünk adományos jelleggel 60 percben.
FONTOS! A WORKSHOPOK MÓDSZEREIHEZ PONTOS ELLENŐRIZHETŐ ONLINE SZAKIRODALMAT KAP A RÉSZTVEVŐ.
Az előadásokat és gyakorlatokat Kovács Endre Rime(nem szektás) Buddhista tanító(Tkbf), Kum Nye és Nejang tibeti orvosi jógaoktató vezeti, aki jóga coaching, mozgás-masszázs és légzés terápiás szempontból segíti az egyéni megértés-fejlődést a különálló meditációs és jógaiskolák intézményes praxisától függetlenül.
19. alkalom
2023. június 9./péntek 18.00
- Körkörös gyémánt légzés a Nyingma hagyományban**
- Guru mantrás gyémánt légzések
IV. NYÁRI NAPFORDULÓS INTENZÍV LÉGZÉS GYAKORLÁS ELVONULÁS
2023. június 18./ vasárnap 10.00-16.30
20. alkalom
2023. június 23./péntek 18.00
Régi-Új fejlesztésű gyógyító légzéstechnikák
- Ajahn Lee* prána tisztító gyógyító elmélyülést elősegítő légzéstechnikái
21. alkalom
2023. július 7./péntek 18.00
Új fejlesztésű sportteljesítmény növelő légzéstechnikák
- A hypoventilációs tréningek és a szabadtüdős apnea** légzéstechnikák
NYÁRI TÁBOROK ÉS ONLINE ELVONULÁSOK
július 1./szombat/ 10.00-18.00
Harcosok Tánca Lüdzsong Tibeti Energia Jóga és Meditációs Workshop

helyszín: EGER és Online

július 14-16./péntek-vasárnap/ 10.00-16.30
3 napos Samatha Légzés Pránajáma intenzív gyakorlás + strandolós lazulás

helyszín: EGER és Online

augusztus 2-6./szerda-vasárnap/ 10.00-16.30
5 napos Samatha Légzés Pránajáma intenzív gyakorlás 
+ strandolós lazulás
helyszín: EGER és Online
* a gyakorlatok kezdők, laikusok számára is ellenőrizhető, megtapasztalható és értelmezhető szintig lesznek magyarázva, a tibeti Nyingma vadzsrajána hagyomány nézőpontjából.
** a gyakorlatok publikusan elérhető szabadon oktatott módszereket mutatnak be és bátran alkalmazhatók, nem tartalmaznak titkos vagy veszélyes légzéseket.
A workshop lehetővé teszi, hogy több módszerről tapasztalt oktatótól kapjunk vezetett útmutatást és saját élményt, az egyéni legoptimálisabb módszer vagy módszerek megtalálásának érdekében.
*******************************************************************************
*********************************************************************************
Videó az előadóról:
https://youtu.be/zkiSS7ULD94?t=3
CV:
http://www.tibet.hu/epocha-cikk/kovacs-endre-2019cv
*********************************************************************************
A részvételi díj előre utalása után a regisztrált email címre kiküldött linken, lehet élőben online csatlakozni a workshop alkalmakhoz vagy személyesen a Sambhala Tibet Központban. Jelentkezés és regisztráció jkovacsendre@gmail.com
Kérlek töltsd ki a jelentkezési lapot a könnyebb adminisztráció miatt.
https://forms.gle/kgEenNphEBBK7ePi8
A teljes 1 éves workshop részvételi díja az egész éves képzés jegyzetekkel, oktató videókkal és közös adományos gyakorlásokkal:
21 ws (21x2400 Ft = 31,5 óra) + 4 intenzív meditációs nap (4x2400 Ft= 16 óra) + 25 közös adományos gyakorlás 😊 25 óra)
A képzés és egyéni tanácsadás ára összesen: 60000 Ft

Külön csak egy ws alkalom 2700 Ft

Külön csak egy intenzív meditációs nap 3000 Ft

ISMÉTLŐKNEK KEDVEZMÉNYES ÁR:
Külön csak egy ws alkalom 2000 Ft
Külön csak egy intenzív meditációs nap 2500 Ft
Azokra az alkalmakra vonatkozik amin már részt vett egyszer
átutalási számlaszám: Kovács Endre 1040 0951 8149 4856 4948 1030
külföldről utalva IBAN számmal pedig: HU61 1040 0951 8149 4856 4948 1030
Amennyiben az átutalás ismeretségi körben nem oldható meg akkor az alábbi email címen egyeztethető a készpénz fizetés lebonyolítása.

Kedves leendő résztvevő az átutalással párhuzamosan kérlek időben küldj emailt, hogy tudjam küldeni az online linket. információ: jkovacsendre@gmail.com
GYIK – GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
Miért pénteken van?
Azért mert hétvégén nagyobb valószínűséggel tudja gyakorolni a tanultakat a résztvevő.
Miért ilyen hosszú?
Azért mert másfél órás workshopba nem fér bele több légzés technika előadása, oktatása és gyakorlása. Valamint a résztvevők egy gyakorlatra minimum két hét otthoni gyakorlása nélkülözhetetlen a pontos tapasztalatok kialakulásához.
Ha később szeretnék bekapcsolódni van e értelme?
Igen természetesen mivel minden alkalmazott módszer önmagában teljes ösvényt biztosít és a megelőző workshopok nélkül is megmutatkozik a pozitív hatás a gyakorlásának eredményeként. A workshop tematika csak segítő keretet biztosít a gyakorláshoz.
Ha már nagyon a végén kapcsolódtam be mi lesz a megelőzőekkel?
Bár minden workshop egyedi a technikák alapjai sok szempontból hasonlóak „légzés” vagyis minden alkalmon lesz egy olyan rövid bevezető ami segít elhelyezni és a normál légzés tudatosításhoz viszonyítani a soron következő módszert. A cél az egyhegyű összeszedettség kialakítása és az aktuális légzés pillanat teljességére összpontosítás, a múltba tekingető módszereket kereső meditációs és jóga stresszt kiküszöbölve.
De ha mégis akkor megvásárolhatóak e az előző workshopok hangfelvételei?
NEM mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy a közös élő részvétel többet segít az egyéni gyakorlásban. Valamint a hiányzó workshop alkalmak technikák már jelen vannak a következő alkalomban ILLETVE A KÖVETKEZŐ ÉVBEN ÚJRA ALKALMAZÁSRA KERÜLNEK. így ha valaki később kapcsolódik be, utólag ha még érdekli szerencsés esetben a következő évben újra tudja ismételni. Az aktuális workshop alkalmakon érdemes megelégedni az adott módszer adta lehetőséggel és gazdagságának kibontásával legalább két hétig otthon gyakorolva elmélyülve benne, hogy aztán a workshoppok végén világos legyen az egyén számára melyik módszer az IDEÁLIS neki.
Kell e a hang anyag miatt aggódnom vagy elég a részvétel és a jegyzet?
Igen elég a jegyzet és nem etikus és negatív karma engedély nélkül hanganyagot készíteni. Valamit a workshop alkalmakhoz kapcsolódó prezentáció és jegyzet annyira gazdag, hogy két hét alatt a gyakorlás mellett elolvasható. Vagy az egyéb szabadidőben, vagy a nyári szünetben olvasva, és a közös valamint a saját gyakorlatra támaszkodva bőven elegendő, amellett, hogy növeli az önállóságot és az egyéni belátás mélységét az önfelszabadítás képességét.
Ha nem tudok részt venni valamelyik részen, megkaphatom-e a felvételt?
Nem készül hang felvétel, így ha valamelyiken nem tudsz részt venni akkor megkapod a jegyzeteket, valamint egy keddi tibeti online jógán átvesszük és tudsz pótolni ingyen, illetve a pénteki közös gyakorláson is újra átismételjük.
Lehet e több részletben fizetni?
Természetesen lehet több részletben is fizetni.
Logo forrása: Author Christopher J. Fynn
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Phurba_symbol.svg