Harcosok tánca

A Harcosok Tánca Tibeti Energia Jóga - gyerekeknek, fiataloknak és idősebbeknek

A harcosok tánca "Lüdzsong" a harcosok gyakorlatati a tibeti sambhala hagyományból származnak erőteljes mozdulatokat tartalmaz melyek energetiázlják a testünket, légzésünket és segítik a testtudatosság és koncentráció fejlesztését.
A fizikai erősítő gyakorlatok mellett tartalmaz a gyakorlatok között könnyen végezhető pihenő relaxációs fázisokat, melyek megnyugtatják az idegeinket és segítenek kiterjeszteni az erő és felszabadultság érzését.
A gyakorlatokat bárki végezheti lassú, illetve gyors energikus stílusban kornak és erőnlétnek megfelelően. Különösen praktikus gyerekenek és fiataloknak a jógával ismerekedéskor, illetve ha az energiáink felszabadítására, örömre és megnyugvásra vágyunk.
Ajánlott életkor: 5 - 60+
Időtartam:   alap gyakorlatsor 45-60p
                    haladó gyakorlatsor   90p


A haladó 90perces jóga gyakorlás: egy olyan tibeti jóga gyakorlatsor mely három szinten vezeti a jógázót a teljesség felé.
Ez a három színt a külső, belső és lényegi vagy más néven a test beszéd és tudat megnyilvánulásának szintjei.

Az első, külső szinten dolgozunk az erőteljes harcias tibeti jógagyakorlatokkal Lüdzsong, kiáltásokkal és légzésekkel melyek a testhez és a durvább érzelmi elemi energiákhoz tartoznak átalakítva őket bölcsességé és tápláló életerővé. Az itt alkalmazott mozgás, légzés és meditáció Khenpo Cültrim Gyatso Rinpocsétól származik Acsárya Pongrácz Mátyás Shambhala Mester átadásából.

A második belső szinten a híres belső tűz jógáját (tibeti kundalini jóga) gyakoroljuk légzésünket belső bölcsesség légzéssé alakítva feltöltve a csakráinkat életerővel és átitatva testünket tudatossággal és örömmel. Az itt alkalmazott egyszerű bárki által könnyen elsajátítható gyakorlatok(váza légzés és a garuda röptének gyakorlata) Láma Surja Dastól, Láma Vadzsranátától, Tenzin Wangyal Rinpocse és Dr. Nida Chenagtsang tibeti orvos lámától származnak.

A harmadik lényegi szinten a nem meditációt gyakoroljuk kiegészítve lényegi Kum Nye jóga gyakorlatokkal megpihenve a valódi természetünkben a tér, a tudatosság és az öröm energiát pillanatról pillanatra megélve.
Az itt alkalmazott módszerek Tarthang Tulku Rinpocse "Nyingtig Cálung" Kum Nye tibeti jóga rendszeréből származnak Arnaud Maitland Kum Nye Mester átadásából.

A gyakorlatok ezen összeállítása a tibeti jógázni vágyók szükségleteinek megfelelő teljes értékű önfelszabadulást ad és segíti a testi lelki gyógyulást.

A gyakorlást vezeti: Kovács Endre; Láma Vadzsranáta Dzogcsen Mester és Arnaud Maitland Kum Nye Mester által felhatalmazott tibeti jóga oktató, alternatív mozgás és masszázs terapeuta.

A rendszeres gyakorlást 5fő jelentkező szám esetén tartjuk meg, jelentkezés:
+3630 576 77 47 • jkovacsendre@gmail.com