Harcosok tánca

A Harcosok Tánca Tibeti Energia Jóga - gyerekeknek, fiataloknak és idősebbeknek

A harcosok tánca "Lüdzsong" a harcosok gyakorlatati a tibeti sambhala hagyományból származnak erőteljes mozdulatokat tartalmaz melyek energetiázlják a testünket, légzésünket és segítik a testtudatosság és koncentráció fejlesztését.
A fizikai erősítő gyakorlatok mellett tartalmaz a gyakorlatok között könnyen végezhető pihenő relaxációs fázisokat, melyek megnyugtatják az idegeinket és segítenek kiterjeszteni az erő és felszabadultság érzését.
A gyakorlatokat bárki végezheti lassú, illetve gyors energikus stílusban kornak és erőnlétnek megfelelően. Különösen praktikus gyerekenek és fiataloknak a jógával ismerekedéskor, illetve ha az energiáink felszabadítására, örömre és megnyugvásra vágyunk.
Ajánlott életkor: 5 - 60+
Időtartam:   alap gyakorlatsor 45-60p
                    haladó gyakorlatsor   90p


A haladó 90perces jóga gyakorlás: egy olyan tibeti jóga gyakorlatsor mely három szinten vezeti a jógázót a teljesség felé.
Ez a három színt a külső, belső és lényegi vagy más néven a test beszéd és tudat megnyilvánulásának szintjei.

Az első, külső szinten dolgozunk az erőteljes harcias tibeti jógagyakorlatokkal Lüdzsong, kiáltásokkal és légzésekkel melyek a testhez és a durvább érzelmi elemi energiákhoz tartoznak átalakítva őket bölcsességé és tápláló életerővé. Az itt alkalmazott mozgás, légzés és meditáció Khenpo Cültrim Gyatso Rinpocsétól származik Acsárya Pongrácz Mátyás Shambhala Mester átadásából.

A második belső szinten a híres belső tűz jógáját (tibeti kundalini jóga) gyakoroljuk légzésünket belső bölcsesség légzéssé alakítva feltöltve a csakráinkat életerővel és átitatva testünket tudatossággal és örömmel. Az itt alkalmazott egyszerű bárki által könnyen elsajátítható gyakorlatok(váza légzés és a garuda röptének gyakorlata) Láma Surja Dastól, Láma Vadzsranátától, Tenzin Wangyal Rinpocse és Dr. Nida Chenagtsang tibeti orvos lámától származnak.

A harmadik lényegi szinten a nem meditációt gyakoroljuk kiegészítve lényegi Kum Nye jóga gyakorlatokkal megpihenve a valódi természetünkben a tér, a tudatosság és az öröm energiát pillanatról pillanatra megélve.
Az itt alkalmazott módszerek Tarthang Tulku Rinpocse "Nyingtig Cálung" Kum Nye tibeti jóga rendszeréből származnak Arnaud Maitland Kum Nye Mester átadásából.

A gyakorlatok ezen összeállítása a tibeti jógázni vágyók szükségleteinek megfelelő teljes értékű önfelszabadulást ad és segíti a testi lelki gyógyulást.

A gyakorlást vezeti: Kovács Endre; Láma Vadzsranáta Dzogcsen Mester és Arnaud Maitland Kum Nye Mester által felhatalmazott Kum Nye tibeti jóga oktató, és Nida Chenangtsang által felhatalmazott Nejang tibeteti gyógyító jóga oktató, alternatív mozgás és masszázs terapeuta.

A rendszeres gyakorlást 5fő jelentkező szám esetén tartjuk meg, jelentkezés:
+3630 576 77 47 • jkovacsendre@gmail.com